Vodafone-whitepaper over energiezuinig ondernemen met de Data Management-oplossing

Vodafone-whitepaper over energiezuinig ondernemen met de Data Management-oplossingAmsterdam, Nederland – Vodafone heeft onlangs een whitepaper uitgebracht met essentiële informatie over het energieverbruik van bedrijven en hoe effiency kan worden beheerd met de Energy Data Management (EDM)-oplossing.

Met de Energy Data Management-oplossing kunnen gebruikers in real-time en tot in detail volgen hoe het gebruik fluctueert door de werkdag heen en na verloop van tijd. Managers krijgen hierdoor de noodzakelijke informatie om betere beslissingen te nemen in verband met energiezuinigheid in beleid, processen en technologie.. Met EDM kan exact worden bepaald welke activiteiten energieverkwistend zijn, zoals ‘s nachts de lichten of de pc’s aan laten. En door deze kennis kunnen bedrijven rendabel energieverbruik realiseren voor verwarmingen, verlichting en bedrijfsetages.

EDM biedt op een zelf gekozen regelmaat via een bedraad of draadloos netwerk rapporten aan uw centrale beheersystemen. Deze verzamelen de gegevens, zodat real-time bewaking en forecasting voor de lange termijn mogelijk is. Het doel hiervan is dat u EDM kunt gebruiken om uw energieverbruik te benchmarken en om doelen te stellen en verbeteringen op te volgen.

EDM-oplossingen zijn vermaard om hun snelle investeringsrendement. Zo gebruikte Vodafone EDM om onnauwkeurige energierekeningen op te sporen. Dat resulteerde in een terugverdientijd van minder dan een jaar. Daarnaast heeft Vodafone zich voorgenomen zijn koolstofuitstoot in de periode van 2008 tot 2020 met behulp van EDM te halveren. Het bedrijf verandert de manier waarop het energie verbruikt en gaat in toenemende mate gebruik maken van hernieuwbare bronnen.

Lees voor meer informatie over de Energy Data Management-oplossingen hier de whitepaper van Vodafone.

Be Sociable, Share!