Vodafone-whitepaper over de invloed van machine-to-machine op beveiligingstechnologie

Vodafone-whitepaper over de invloed van machine-to-machine op beveiligingstechnologieVodafone heeft recentelijk een whitepaper voor de beveiligingsmarkt uitgegeven, waarin de invloed van M2M op de volgende drie beveiligingstoepassingen wordt behandeld: alarmsystemen, CCTV en goederenvolgsystemen.

De technologische ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsbeveiliging volgen elkaar in rap tempo op, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan om bedrijven en hun eigendommen te beveiligen tegen diefstal, brand en andere risico’s – CCTV voor toezicht en alarminstallaties voor omtrekbeveiliging vormen een uitzondering hierop. Deze toepassingen zijn niet veranderd.

Traditionele beveiligingsmethoden, zoals CCTV, beveiligen eigendommen niet zo goed als de meeste moderne methoden. Zo kunnen criminelen de snoeren van CCTV-camera’s en alarminstallaties doorknippen om ze te saboteren, afgelegen locaties uitzoeken waar het lastig is om camera’s en alarminstallaties met de telefoonlijn te verbinden en misbruik maken van het feit dat alarminstallaties en camera’s vaak niet worden gemonitord.

Volgens marktonderzoeker Berg Insight wordt 75% van de 30 miljoen alarminstallaties in Europa niet gemonitord. Daarnaast richten criminelen zich op eigendommen die in vrachtwagens of busjes zijn geladen en die dus niet meer binnen het bereik van de omtrekbeveiliging vallen. Om te voorkomen dat dergelijke misdrijven plaatsvinden, moeten beveiligingsbedrijven zich op een nieuwe aanpak richten.

Vodafone is wereldleider op het gebied van M2M-dienstverlening en werkt al meer dan 20 jaar met M2M. Vandaag de dag levert Vodafone een compleet pakket M2M-beveiligingsoplossingen, waaronder alarminstallaties, CCTV en goederenvolgsystemen. Vodafones oplossingen helpen uw bedrijf bij: het bezuinigen op installatie- en beheerskosten; het verbeteren van het inzicht in het bedrijf, het verbeteren van de beveiliging en het beveiligingsbereik en bij het verminderen van diefstal en voorraadkrimp.

Vodafones oplossingen omvatten:

  • een wereldwijd M2M-platform;
  • wereldwijde M2M-specifieke simkaarten;
  • een uitgebreid aanbod aan M2M-terminals;
  • facilitering van applicatie- en onderhoudsontwikkeling;
  • testen en implementatie;
  • netwerkconnectiviteit;
  • systeemintegratie – en dat alles via één leverancier en met één contract.

Download de nieuwe whitepaper over M2M voor bedrijfsbeveiliging op m2m.vodafone.com/nl/m2m-business-security-white-paper voor meer informatie over Vodafones wereldwijde M2M-oplossingen. In de whitepaper kunt u ook Vodafones aanbod aan draadloze communicatieoplossingen voor uw bedrijf bekijken.

Doe daarnaast mee aan de webinar over de beveiligingsindustrie – een draadloze toekomst die het beveiligingsbereik verbetert, de kosten verlaagt en een extra dimensie aan beveiliging geeft.

Be Sociable, Share!