Waar je op moet letten bij gaming-laptops en desktops Harde schijf

De harde schijf is waar gegevens op de computer permanent worden opgeslagen. Dit is een belangrijke component in laptops en desktops voor gamers, omdat de snelheid per harde schijf aanzienlijk kan verschillen. Dit geldt vooral voor desktop computers, want er zijn veel snelheidsopties voor harde schijven.

Afgezien van de snelheid is het belangrijk om een harde schijf te hebben met voldoende capaciteit om alle gegevens in moderne videogames en toepassingen te kunnen verwerken. Momenteel lijkt 2 TB voldoende, maar door de enorme datagroei zal dit binnen enkele jaren waarschijnlijk niet voldoende meer zijn. Kopers kunnen daarom beter de grootst mogelijke harde schijf aanschaffen.

Geheugen

Een van de belangrijkste dingen bij het spelen van de veeleisende videogames van vandaag is dat je moet beschikken over voldoende fysiek geheugen (RAM) om het hele programma te kunnen bevatten. In computers kan bij onvoldoende geheugen het geheugen worden uitgebreid naar de harde schijf via het virtueel geheugen, een proces dat uitwisselen (swapping) wordt genoemd.

Tijdens het uitwisselen loopt een videoprogramma erg langzaam. Dit komt omdat de overdrachtsnelheid van de harde schijf veel lager is dan de snelheid van het fysieke geheugen. Om de prestatie in gaming-laptops en desktops op peil te houden, moet de computer over voldoende RAM beschikken voor het programma. Met andere woorden, zorg dat je de aanbevolen hoeveelheid RAM hebt voor de meeste games.

Weergavegegevens

Een zeer belangrijk onderdeel van gaming-laptops en desktops is de grafische kaart. Dit komt omdat veel games gecompliceerde 2D 3D-graphics hebben die snel moeten worden weergegeven. Een grafische kaart is noodzakelijk voor de verwerking van alle gegevens in de veeleisende moderne videogames.  Bij het kopen van een computer voor een gamer is het daarom absoluut noodzakelijk dat een grafische kaart is inbegrepen.

Veel computers worden verkocht zonder 3D grafische kaart. Als videogames worden gespeeld zonder grafische kaart zijn de computer en de verwerking van de videogame te traag,  ook al zijn de andere componenten van de computer snel en meer dan toereikend. Het ontbreken van een grafische kaart of grafische versneller kan de prestatie ernstig verminderen.

CPU

Een ander belangrijk onderdeel van gaming-laptops en desktops is de CPU. Dit is de afkorting voor central processing unit. De CPU doet al het werk, inclusief berekenen van spreadsheets en alles wat nodig is voor het laten werken van de computer. Een snelle CPU helpt zeker om een videogame te laten draaien, vooral als het een grote videogame is.
Een snelle CPU kan echter niet compenseren voor het ontbreken van een grafische kaart. Hoewel de videogame gebruik maakt van de CPU als een grafische kaart ontbreekt, blijft de prestatie uiterst traag omdat de CPU niet optimaal geschikt is voor het verwerking van grafische beelden. Bovendien is de hardware in een grafische kaart veel sneller dan die van de CPU.

Be Sociable, Share!