Islandsk design og fashion fortsetter å vokse i popularitet

Mote og design fra Island har blitt mer populært både nasjonalt og internasjonalt i det siste, på grunn av en strøm av nye, innovative designere og design festivaler som har fått oppmerksomhet utenfor Island.

Den islandske design festivalen,  DesignMars fikk høy anerkjennelse når New York Times refererte til festivalen i en artikkel kalt ”41 steder å gå til i 2011”, hvor Island ble plassert på fjerdeplass på listen.

DesignMars 2011, som fant sted 24. til 27. mars, var den tredje årlige design festivalen .

Festivalen viste det beste av islandsk design gjennom ulike utstillinger, installasjoner og foredrag, med en kombinasjon av unike ideer og trender.

En merkbar pioner innen islandsk design er VikPrjonsdottir, med sine spesielle tolkninger av islandske tradisjoner. Plaggene er laget av den herlige varme islandske ”lopi ullen”. Med denne ullen har de strikket unike plagg , som ull jumperen, ”selpelsen”og ”skjeggluen ”- en lue med skjegg og bart.

Islandsk mote var i tillegg i fronten av design på Reykjavik Fashion Festival, som ble holdt den 31.mars til 3. april 2011. Festivalen presenterte Islands unike fashion design, som har en tendens til å være påvirket av øyas eklektiske kultur, sterke  arv og vakkert landskap. Høydepunktene på festivalen inkluderte forskjellige motevisninger, Fashion Market-Boutique og en live-opptreden av amerikanske rapperen, GhostfaceKillah.

I tillegg, har ”The Icelandic fashion Council ”nylig slått seg sammen med ”inspirert av Island” for å produsere en imponerende video som viser noen av Islands fremste motedesignere og deres flotte design. For å se denne videoen, gå på www.inspiredbyiceland.com.

For mer informasjon om islandsk design og mote,  se ”Iceland Design Centre” på www.icelanddesign.is.

Be Sociable, Share!