Reykjavik udnævnt som årets bedste rejsemål i juleferien

Islands hovedstad Reykjavik er, ifølge CNN’s rejseside CNNGO, blevet stemt ind som den mest attraktive juledestination i 2010.

Reykjavik indtog førstepladsen foran stærke konkurrenter fra nogle af verdens mest fantastiske rejsemål. Blandt de andre på listen finder vi Nürnberg i Tyskland, Pogost i Hviderusland, Salzburg i Østrig og Sydney i Australien.

I Reykjavik er julen en magisk tid med sine helt egne traditioner og skikke. Du kan for eksempel købe unikke julegaver i det centrale Reykjavik eller besøge den idylliske julelandsby i Hafnafjördur. Nyd museumsudstillingernes juletemaer, og gå på opdagelse i vinterlandskabet.

Lillejuleaften er der feststemning i Reykjavik. Den 23. december kaldes traditionelt for “Thorlákmessa” eller Sankt Thorlákurs messe. Man fejrer dagen ved at tage del i festlighederne, drikke gløgg, foretage de sidste juleindkøb og feste på et væld af vidunderlige caféer og barer i det centrale Reykjavik. Og hvis du er frisk på en udfordring, kan du også prøve den traditionelle ret “kæst skata”, som er gravad rokke.

Juleaften og første juledag kan du nyde en traditionel islandsk julemiddag på de bedste restauranter i Reykjavik, hvor du kan smage delikatesser som Hangikjöt (røget lam serveret med kartofler, grøntsager og en hvid sauce) eller fjeldrype.

I Island har børnene ikke bare én, men 13 julemænd eller “jolasveinen”, som kommer med godteposer til julefesterne. De kommer til byen én efter én fra den 12. december.

Du kan læse mere om Island som juledestination på www.inspiredbyiceland.com

Be Sociable, Share!