Winteractiviteiten onder het noorderlicht in IJsland

IJsland is een fantastisch land om te bezoeken het hele jaar door. Het land heeft sommige van de beste winteractiviteiten ter wereld te bieden, van spannende tochten op de sneeuwscooter, hiking over gletsjers tot skivakanties; met het betoverende noorderlicht op de achtergrond.

Een van de meest populaire winteractiviteiten in IJsland is gletsjer hiking. Zoals de naam van het land al verraadt, beschikt IJsland over verschillende ijskappen die wachten om ontdekt te worden. Waarom beklimt u de Svinafellsjokull gletsjertong niet of steekt u verschillende gletsjerformaties over, ja zelfs ijsklimmen op de Solheimajokull gletsjer behoort tot de mogelijkheden. Ervaar het allemaal en ontdek IJslands magische landschap van dichtbij.

Voor de adrenalinejunkies onder jullie zijn tochten met de sneeuwscooter de beste outdoor winteractiviteit die je kunt dromen. Sneeuwscootertochten geven je de kans om avontuur en sightseeing te combineren, terwijl u met snelheden van 65 km/u over ijs en sneeuw suist.

IJsland beroemt zich ook op enkele van de mooiste skioorden en skigebieden waar u kunt genieten van ongelooflijke ski- en snowboardpistes. Het Hlidarfjall skigebied bevindt zich in de hoofdstad van het Noorden Akureyri, dit is een van IJslands populairste wintersportgebieden en heeft pistes voor beginners tot gevorderden. Er zijn vele langlaufpistes en wandelroutes binnen de grenzen van het skigebied en ook in het nabijgelegen Kjarnaskogur woud. Het wintersportgebied is open vanaf 10 november 2010.

Een van de beste redenen om wintersport te beleven in IJsland i.p.v. een andere populaire wintersportbestemming is de frequentie van het noorderlichtfenomeen tijdens de winter. Dit is te wijten aan de verhoogde intensiteit van het noorderlicht dat momenteel wordt beïnvloedt door een 11-jarige zonnecyclus, een cyclus die op het noordelijk halfrond zijn hoogtepunt bereikt tussen 2011 en 2013.

Om meer te weten te komen over winteractiviteiten en noorderlicht tochten in IJsland, neem een kijkje op http://www.inspiredbyiceland.com/

Be Sociable, Share!