Lonely Planet beveelt reizigers aan om zich te laten inspireren door IJsland.

Lonely Planet, ‘s werelds grootste uitgever van reisgidsen en digitale media, heeft dit jaar reizigers aangespoord om IJsland te bezoeken. Ze noemden het de topbestemming bij uitstek voor 2010. De meest recente aanbeveling verscheen in een editie van het maandblad van Lonely Planet, waar ze IJsland uitriepen tot één van de ‘Perfecte reisjes voor 2010’ aangezien ‘er nooit een beter moment was’ om het land te bezoeken.

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, wordt sterk aanbevolen door Lonely Planet en ze beschrijven het als de perfecte plek voor mensen die graag willen genieten van ‘eindeloze’ zomeravonden. De reisgids raadt ook aan om een uitstapje te maken naar de warmwaterbronnen van Landmannalaugar, een geothermisch gebied in de zuidelijke hooglanden, en een boottocht om de duizenden papegaaiduikers te bekijken die rond de prachtige Vestmannaeyjar eilanden vliegen.

Bovendien bracht Lonely Planet aan het begin van dit jaar zijn reisboek ‘Best Travel in 2010’ uit met 17 lijsten met topbestemmingen. Het boek was de vijfde jaarlijkse verzameling door de uitgever van ‘s werelds beste reizen, bestemmingen en ervaringen voor het komende jaar. IJsland prijkte in de top tien van ‘best value’ bestemmingen; een feit dat Katrin Juliusdottir, Minister van toerisme en lid van het comité “Inspired by Iceland”, alleen maar kan toejuichen.

“We vinden dat IJsland een land is dat elke bezoeker kan inspireren. De verbluffende geografie en prachtige landschappen, de warmte en vriendelijkheid van de mensen, de unieke cultuur en toegankelijkheid van IJsland dragen er allemaal toe bij dat ons land een fantastische plek is om te bezoeken. We willen dat de hele wereld dit weet,” aldus Juliusdottir.

“Inspired by Iceland” is een online campagne van de IJslandse overheid die begin dit jaar van start ging. De campagne is bedoeld om het toerisme in IJsland op mondiaal vlak terug nieuw leven in te blazen, nadat het aantal reizigers naar het land aanzienlijk afnam na de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajokull in april. Nu dat de uitbarsting is gestopt, heeft de campagne “Inspired by Iceland”, samen met de aanbevelingen van de Lonely Planet ertoe bijgedragen mensen ervan bewust te maken dat de veiligheid en schoonheid van het land nog steeds intact zijn.

Bezoek voor meer informatie over de campagne “Inspired by Iceland”, www.inspiredbyiceland.com. U kunt “Inspired by Iceland” ook volgen op Facebook en Twitter.

Be Sociable, Share!