IJslander komen op het web samen om de toeristische campagne Inspired by Iceland te steunen

De toeristische campagne Inspired by Iceland, die vandaag is gehouden, is de eerste actie ter wereld waarbij een heel land na een oproep van zijn regering gedurende een uur online samenkomt om het land en zijn toerisme te ondersteunen. Deze memorabele gebeurtenis vond vandaag tussen 14u en 15u GMT plaats. De grote meerderheid van de 320.000 IJslanders ging online en verzond berichten naar vrienden overal ter wereld om hen uit te nodigen om IJsland te bezoeken.

De Inspired By Iceland campagne, vertaald “Geïnspireerd door Ijsland”, is bedoeld om het IJslandse toerisme te ondersteunen nadat het aantal bezoekers daalde dankzij de uitbarstingen van de vulkaan Eyjafjallajokull. De campagne hoopt aan de rest van de wereld te kunnen laten zien dat IJsland nog steeds een veilige plaats is om te bezoeken en dat slechts een klein deel van het land getroffen werd door de aswolk. Vluchten naar IJsland zit terug op schema en zijn effectiviteit is onaangetast.

De toeristische campagne wordt beheerd door de IJslandse regering, het stadsbestuur van Reykjavik, de Trade Council of Iceland, de Tourist Board of Iceland, de Travel Industry Association en vele andere IJslandse bedrijven waaronder Icelandair.

Birkir Holm Gudnason, CEO van Icelandair legt uit: “Hier in IJsland geloven we dat ons land een mooi land is dat iedere bezoeker inspireert. Het fantastische landschap, de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen en de unieke cultuur van ons land zijn allemaal aspecten die wij via deze campagne willen uitdragen.”

Bovendien moedigt de IJslandse regering wereldwijd mensen aan die IJsland hebben bezocht om mee te doen door in te loggen op www.inspiredbyiceland.com en daar een bericht achter te laten waarin ze vertellen hoe IJsland hen heeft geïnspireerd. Daarnaast zijn er een aantal sociale netwerken, zoals www.facebook.com/inspiredbyiceland en http://twitter.com/icelandinspired, waar mensen zich kunnen registreren om de Inspired By Iceland campagne te ondersteunen.

Op de campagnewebsite staat informatie en nieuws over andere evenementen die de komende weken zullen plaatsvinden, evenals informatie over IJsland en hoe mensen hun steun kunnen aanbieden.

Ga voor meer informatie over de toeristische campagne Inspired By Iceland naar www.inspiredbyiceland.com en ga voor meer informatie over vakanties en vluchten naar IJsland naar www.icelandair.nl

Be Sociable, Share!